Братът на Горан Драгич ще спасява Жалгирис

Отборът на Жалгирис (Каунас), който вече седем кръга не може да намери правилния път към победата в Евролигата, взима спешни мерки относно тежката ситуация, в която се намира клубът. Литовският гранд се обръща по спешност към трансферния пазар и съвсем скоро ще си осигури услугите на бившия играч на Баскония Зоран Драгич, твърдят медиите в Литва.

Според информацията се очаква трансферът на словенския национал да бъде завършен в близките дни.

По този начин Драгич ще се съюзи със старши треньора Юре Здовц, с когото работеха заедно в националния отбор по време на Световното през 2014-а и ЕвроБаскет 2015.

През миналия сезон братът на Горан Драгич игра за Баскония, където постигна средно по 8.5 точки в Евролигата и 8.7 точки в Лига Ендеса. В кариерата си Зоран е играл за Анадолу Ефес, Олимпия (Милано), Химки и Уникаха Малага, както и за Маями Хийт и Финикс Сънс от НБА.

Както е известно, Жалгирис се намира на последното място в класирането на Евролигата със 7 загуби от 7 мача. Следващата седмица тимът ще разполага с отлична възможност да запише първи успех за сезона при домакинството си на АЛБА (Берлин).

Гледайте Националната баскетболна лига, Купата на България, Евролига, Еврокупа и още много баскетбол на световно ниво в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages