ЦСКА (Москва) потрепери, но се справи с коравите „звездаши“

Баскетболният отбор на ЦСКА (Москва) завърши успешно двойното си предизвикателство в Евролигата тази седмица, записвайки втори пореден успех. След като надделяха над Зенит във вторник, днес баскетболистите на Димитрис Итудис взеха скалпа и на Цървена звезда с крайното 78:76 (17:21, 25:21, 15:15, 21:19) в среща от четвъртия кръг на най-силния клубен европейски турнир.

По този начин московските „армейци“ вече разполагат със серия от три поредни победи на сметката си в Евролигата, която ги изпраща на петата позиция в класирането с баланс от 3-1.

„Звездашите“ на старши треньора Деян Радонич продължават оптимистичния си старт на сезона и въпреки загубата се намират на деветото място с актив от 2-2.

Мачът бе много равностоен и ЦСКА трябваше да се бори със съби и нокти, за да запази аванса си в края и да вземе победата в свои ръце. При резултат 69:62 в полза на домакините Цървена звезда направи серия от 9 поредни точки и изглеждаше много близо до сензация. Московците обаче намериха своите спасители в лицата на Ифе Люндберг и Алексей Швед, които развинтиха гостите и бяха в основата на 9 последователни точки в актива на ЦСКА, с които резултатът стана 78:71. До края на мача сърбите успяха единствено да намалят изоставането си, но не и да стигнат до шанс за успех.

В отсъствието на Торнике Шенгелия, който ще пропусне следващите два месеца заради контузия, Уил Клайбърн завърши като най-резултатен за победителите с 18 точки. Алексей Швед напомни за себе си с 16 точки и 5 асистенции, а Йоханес Фойтман и Джоел Боломбой вкараха съответно по още 12 и 11 точки. 

За Цървена звезда Нейт Уолтърс наниза 16 точки, Огниен Кузмич допринесе с 14, Никола Калинич вкара 11 точки, а Никола Иванович и Огниен Кузмич реализираха по още 10 всеки.