TikTok вече ще ни предупреждава, ако съдържанието е неподходящо или включва сцени на насилие

TikTok създадоха изцяло нова категория за забавление с иновативния формат за кратки видео клипове, който предлагат. Тийнейджърите са основната аудитория на приложението, което вече е социален фенове в глобален мащаб. Няма никакви индикации популярността на TikTok да отшуми скоро и заглавието на ByteDance ще продължи да оглавява водещите класации за приходи и трафик.

Платформата позволява на стотици милиони автори на съдържание всеки ден да проявяват своята креативност, като се забавляват и общуват със своите последователи.

Гарантиране на максимално изживяване изисква алгоритмите на мобилното приложение да следят за обидно и неподходящо съдържание. Това е голям проблем и за други популярни социални мрежи.

В официален блог пост от TikTok разкриха за нова инициатива, която ще ни предупреждава за наличието на чувствително и неподходящо съдържание. Новата функция ще доразвие инструментите за предупреждение, които бяха добавени към TikTok в края на 2020г.

 

 

Младите потребители са изложени на огромно количество видео съдържание всеки ден, което може да включва и чувствителни теми. ТikTok искат да намерят оптималния баланс между качеството на съдържанието, като гарантират, че клиповете са подходящи за всеки профил. Компанията си партнира с външни организации, които на свой ред да вдъхновят нови инициативи специално за аудиторията на приложението.

Различни експерти на Butterfly Foundation, Bodywhys, NEDA и др. вече си партнират с TikTok. Следващият път, когато въведете заявка за търсене с потенциално чувствителни резултати като например „Scary Makeup“ ще видите ново предупреждение на TikTok. Aко не изберете допълнителният „Show Results“ бутон няма да бъдат възпроизведени резултатите.

По този начин TikTok ще продължат да влагат усилия и ресурси, за да осигурят най-доброто на своите потребители, като ги предупреждават за определено съдържание в профилите.

 

TagsTikTok