Apple ще вгради Face ID под дисплeя на iPhone 14

Apple допринесоха за голяма част от иновациите в пазара на смартфони през последното десетилетие. Първият iPhone промени изцяло представата ни за начина, по който изглеждат и работят мобилните устройства. Компанията активно ъпдейтва iPhone гамата и всяка година предоставя нови и иновативни характеристики. 

Стратегията на Apple е последователна и дългосрочна, като вече са очертани няколко важни приоритета в разработката на iPhone 14.

Компанията планира да премахне Notch-а в горната част на екрана. Този компонент е неизменна част в смартфоните на компанията от iPhone X (2017) досега.

Наличието на прорез на дисплея позволява скриването на кабели, сензори и други компоненти, включително селфи камерата. Решението на Apple е да премахне Notch-a, като го замени с изцяло безрамков дизайн в iPhone 14. За да се постигне този ефект Face ID компоненти ще бъдат вградени в самия екран, което ще елиминира нуждата от допълнителен Notch.

 

 

През годините Apple патентоваха множество системи и методи за вграждане на компоненти в дисплея. Тези сензори биха могли да са подходящи, както за 2D така и за 3D изображения, което ги прави подходящи за Touch ID и Face ID. Интересът на компанията към технологията ще доведе до ново поколение биометрични модули, които ще видим за първи път в iPhone 14.

Очакванията са iPhone 14 Pro Max да има титаниев корпус и перископска камера, която вероятно ще включва три отделни сензора. Вграждането на Face ID и Touch ID не само ще осигури още по-атрактивна визия, но ще е една от най-големите промени в дизайна на iPhone от години насам.