Zoom ще добавят функция за превод в реално време на 12 езика до края на 2021г.

Zoom се утвърди като синоним на приложения за видеоконференция. Социалната изолация допълнително допринесе за впечатляващия успех на заглавието. Конкуренцията с Google Meet и Microsoft Teams предоставя оптимални възможности за разговори с големи групи хора от комфорта на домовете ни. Разнообразието от функции е причината много хора да предпочитат Zoom.

Компанията проведе традиционното Zoomtopia събитие, на което разкри повече детайли за някои подобрения, които ни очакват в приложението. Aко използвате активно своя Zoom профил за комуникация вероятно ще останете доволни от предстоящ инструмент, който може да извършва в реално време превод на чужд език.

В първоначалната си версия ще се поддържат 12 езика, съобщава Mashable. Taзи интеграция ще премахне един от големите проблеми на приложението за видеоконференция. Общуването с големи групи от хора ще е много по-удобно с новата функционалност.

 

 

Функцията за превод в реално време ще бъде осигурена от германския стартъп Kites, който бе придобит от Zoom през юни. На този етап не е наличен пълния списък с 12-те поддържани езика. Кратко демо видео потвърждава, че корейски и португалски ще могат да се използват с иновативния инструмент за превод.

Все още Zoom не са коментирали и дали планират да таксуват потребителите за възможността да използват софтуера. Скоро ни очаква интеграция на още една функция, която ще разшири възможностите на автоматичната транскрипция на допълнителни 30 езика.

Това е важно, тъй като засега опцията може да се използва единствено на английски език. Безплатните профили ще трябва да поискат достъп до преводите в реално време. Zoom вече провеждат тестове с новите функционалности и се надяват да са достъпни за масовия потребител преди края на годината.

 

TagsZoom