ADATA представи външeн SSD диск с USB4 и скорост от 4000 MB/s

Компанията проведе виртуално събитие, с което отбелязва навършването на 20 години от създаването на Adata. Няма как да не бъде отбелязано подобаващо този юбилей от премиерата на нов атрактивен продукт. Неговото име е Adata SE920 и се отличава с атрактивно съчетание от технически спецификации.

Всъщност това е първият външен диск на компанията, който поддържа USB4 интерфейса, което гарантира висока скорост за трансфер на файлове.

Adata дори твърдят, че модела е най-бързият „преносим хард диск“ в индустрията. Новата технология гарантира, че SSD диска ще може да пренася данни с максимум 4000 MB/s, съобщава TechRadar.

Mаксималната стабилност се осигурява от патентована технология за топлопроводимост на Adata, която поддържа Adata SE920 едновременно охладен, но и работи с оптимална производителност във всяка една ситуация.

 

 

Компанията също така уточни, че възнамерява да продава на световния пазар четири конфигурации на Adata SE920, които предлагат различнo количество памет. Teхнологията USB4 гарантира трансфер на данни с четири пъти по-висока скорост от USB 3.2.

Adata ще опитат да изпреварят другите производители на хардуер, които все още не предлагат собствени SSD дискове с USB4. Все още няма информация за цената, на която ще може да се купят най-бързите преносими хардове в индустрията. С оглед впечатляващите функции можем да очакваме да е характерна за премиум сегмента.