Старите версии на Amazon Kindle ще загубят достъп до интернет през декември

Amazon е компанията, която в най-голяма степен популяризира идеята за електронни четци. Популярните представи с бранда Kindle продължават да се предлагат на пазара, въпреки популярността на смартфоните. Много потребители харесват идеята да разполагат с отделно устройство за четене, което има впечатляващ живот на батерията.

Определено Amazon Kindle е най-разпознаваемият бранд в тази продуктова категория.

Собствениците на устройства от серията имат достъп и до богата колекция от електронни книги, с които да се забавляват максимално с четците Kindle. Ако притежавате модел от серията е добре да знаете за ключова промяна, която настъпва през декември.

Старите версии на Amazon Kindle, които поддържат 3G свързаност ще загубят достъпа до интернет в края на годината, съобщава ТheVerge. Причината е желанието на мобилните оператори постепенно да се фокусират върху 4G и 5G мрежите.

Първоначално спирането на 3G функцията ще стане в факт в САЩ, но европейските телекоми също се очаква да ги последват през 2022г.

 

 

Това означава, че след въвеждането на промените ще може да се свързвате към интернет, единствено с Wi-Fi технологията. Вече знаем и кои устройства от Amazon Kindle серията ще бъдат засегнати. Ето и кои са те:

 

Kindle Keyboard (трето поколение)

Kindle Touch (четвърто поколение)

Kindle Paperwhite (четвърто, пето, шесто и седмо поколение)

KIndle Voyage (седмо поколение)

Kindle Oasis (осмо поколение)

 

Следните модели ще трябва да използват Wi-Fi кабел, тъй като не включват дори Wi-Fi свързаност:

 

Kindle (първо и второ поколение)

Kindle DX (второ поколение)

 

Aко не сте сигурни точно кой е вашия модел може да проверите в „Identify Your Kindle E-Reader“ страницата на Amazon.