Apple предупреждава за недостиг на компоненти за iPhone 13

Дългоочакваната премиера на iPhone 13 се очаква да стане факт през септември. Подобренията в новите модели вероятно ще ги превърнат в най-продаваните версии на iPhone. Високото търсене в индустрията продължава, но е съчетано с недостиг на компоненти, което създава проблеми на производителите.

Аpple разполагат с една от най-гъвкавите мрежи за доставки на хардуер.

Въпреки това е възможно компанията също да стане жертва на продължаващия недостиг на компоненти в технологичния сектор. Припомняме ви, че заради пандемията бе отложена премиерата на iPhone 12 с няколко седмици.

Компанията ще опита да предотврати подобно забавяне с тазгодишното поколение на смартфоните. Високопоставените служители на Apple вече дискутират активно възможностите да се справят с недостига на компоненти и да представят iPhone 13, съобразно първоначалните си планове.

 

 

Шефът на Apple сподели пред инвеститори, че компанията е по-малко засегната от кризата, в сравнение с други производители. Причината е, че използва по-усъвършенствани чип дизайни в своите устройства. Тим Кук също така допълни, че има недостиг на някои компоненти.

Все още не разполагаме с конкретни детайли, тъй като официалния говорител на Apple не е коментирал ситуацията. Компанията засега се въздържа от публично съобщение, че планира да отложи премиерата на смартфоните с „няколко седмици“, което направи преди година.

Apple може и да предотврати забавянето, като стартира навреме продажбите на iPhone 13, за да постигне амбициозната си цел да продаде повече от 90 млн. бройки на iPhone до края на 2021г. Съществуват твърде много фактори, които да окажат влияние на дистрибуцията на смартфоните в глобален мащаб.

 

Oще от Digital: Всички смартфони от серията iPhone 13 ще имат LiDAR сензори, а Pro моделите ще имат опции за капацитет от 1TB памет

TagsApple