Apple увеличават с 20% продукцията новите модели iPhone през 2021г.

Аpple имат сериозни амбиции iPhone 13 серията да подобри впечатляващите им рекорди по продажби. Ако не възникнат непредвидени обстоятелства премиерата на смартфоните ще е през септември. Стартирането на продажбите в кратки срокове след събитието ще позволи на iPhone 13 отново да доминира мобилната индустрия през последното тримесечие.

Компанията вече е информирала доставчиците на компоненти за увеличаване на поръчките, тъй като очакват да продадат  90 млн.

смартфона през 2021г. По този начин Apple прогнозират, че увеличението в продажбите може да достигне до 20%. Основен принос ще имат подобренията в iPhone 13 серията.

През последните няколко години Apple поддържат постоянно ниво на продажби от 75 млн. бройки на iPhone през всяка година. Хардуерните иновации могат да стимулират по-високо търсене на новото поколение смартфони, които ще имат и по-бързи 5G модеми. Икономическото възстановяване след пандемията също ще допринесе за популярността на iPhone през 2021г.

 

 

Технологичният гигант ще се върне в традиционния график на премиери през септември, който бе нарушен заради кризата с коронавируса през миналата годината. Представителите на iPhone 13 гамата се разработват с кодовите имена D16, D17, D63 и D64, информира Bloomberg.

Премиум версиите ще разполагат с LTPO дисплеи, които поддържат променлива честота за опресняване на кадрите. Аpple вече използват технологията в своите умни часовници, за да коригират яркостта на дисплея и да удължат живота на батерията. Ефективността и интуитивността на тъчскрийн панелите ще се гарантира и от IGZO технологията.

Визията на смартфоните ще бъде идентична с iPhone 12, като акцента ще са по-добрите камери, батерии, дисплеи и процесори. Индустрията е изправена пред сериозен недостиг на компоненти, който продължава няколко тримесечия. Oт Apple са уверени, че ще се справят с това ограничение и ще отговорят подобаващо на oчакваното високо търсене на iPhone 13.

 

TagsApple