TikTok ще улеснява откриването на работа

Платформата за кратки видео клипове е изключително популярна сред най-младите потребители и продължава да регистрира рекорди по приходи и инсталации. ТikTоk стимулира активно създаването на оригинално съдържание, което едновременно забавлява потребители, но и привлича големите рекламодатели.

Внушителните приходи позволяват на разработчиците интензивно да подобряват интерфейса и да добавят нови функции в TikTok. Създаването и споделянето на кратки клипове си остава основен фокус, но приложението може да разшири обхвата си и в още една интересна категория.

TikTok Resumes е нов продукт на компанията, който ще предложи смарт начин за кандидатстване и откриване на работни позиции. Пилотната програма вече е стартирала с ограничен брой локации, които позволяват да изпратите видео презентация, за да привлечете вниманието на потенциални работодатели.

 

 

Сред някои от популярните имена, които се присъединяват към TikTok Resumes са Chipotle, Roti, Great Clips Abercrombie & Fitch, Shopify, Target и World Wrestling Entertainment. Oбявите им за работа са насочени към най-младата аудитория във възрастовата група до 25 години.

Новата функционалност се очаква да улесни комуникацията между хора търсещи работа и бъдещите им работодатели директно от интерфейса на TikTok. Някои от членовете на програмата, като Chipotle се надяват да привлекат повече от 15 хил. служители, чрез TikTok Resumes.

Партньори на инициативата са още NASCAR, WWE и Detroit Pistons. Aко искате да разгледате актуалните видео резюмета използвайте хаштага #TikTok Resumes в приложението. Първоначалните планове предвиждат TikTok Resumes да може да се използва до края на юли, но при позитивни резултати от тестовете ще продължат в следващите месеци.

 

TagsTikTok