Изкуственият интелект на TikTok вече е достъпен за други компании

TikTok е социален феномен с впечатляващи измерения особено за най-младата аудитория. Мобилното приложение е невероятен хит и продължава да подобрява рекордите за най-много инсталации в App Store и Google Play. Популярният софтуер се разработва от ByteDance, като компанията има амбициозни планове как да го направи още по-атрактивен за потребителите.

Компанията използва специални алгоритми с изкуствен интелект, за да препоръчва съдържание на профилите, съобразно активността и историята им в TikTok.

Технологията е отличителна характеристика на приложението и скоро ще може да се използва от външни компании. ByteDance планират да лицензират AI системата на други брандове с идеята да генерират допълнителни приходи.

Вече е сформирана нова дивизия на компанията с името BytePlus, която ще управлява новия бизнес. Основната цел на проекта е дружества от трети страни, които не са от Китай да могат да интегрират AI софтуера на TikTok в своите продукти. Известни са имената на първите партньори на ByteDance в новата инициатива.

 

 

Приложението Goat, което привлича вниманието на любителите на модата ще използва технологиите на TikTok. Друга популярна платформа като WeGo, която позволява резервация на туристически обекти също иска да интегрира AI софтуера на приложението. Азиатският стартъп за онлайн шопинг Chilibeli се очаква скоро да получи достъп до AI разработките.

Технологиите на ByteDance ще позволят на външните компании да персонализират своите услуги за нуждите на отделните потребители. Aлгоритмите на TikTok обработват огромно количество данни в  реално време, за да препоръчат на потребителите съдържание, което очакват да харесат.

Другите предимства на софтуерните разработки на TikTok са функции за автоматичен превод на текст и  на глас, но също добавяне на видео ефекти, инструменти за статистически анализ и управление на информацията. Технологията може да разпознава и следи 18 точки на тялото, докато потребителите танцуват.

Тези данни също могат да се използват за персонализиране на услугите, които предлагат партньорите на ByteDance.

 

Oще от Digital: TikTok вече ще показват автоматично субтитри във видео клиповете