ОnePlus може да станат суббранд на Oppo

Китайските производители OnePlus и Oppo винаги са имали доста близка връзка помежду си. През годините двата бранда положиха доста усилия да се дистанцират един от друг. Въпреки това е лесно забележимо, че смартфоните на OnePlus и Oppо имат доста сходства.

Отношенията между двете страни ще се задълбочат допълнително, тъй като OnePlus ще се превърне в суббранд на Oppo.

Данните са на популярния блогър Evan Blass, който многократно е разкривал детайли за предстоящи продукти на водещите компании.

Неговата информация е генерирана от вътрешно съобщение до служителите на OnePlus. В него се съдържа текст, който разкрива, че компанията ще продължи да съществува независимо и ще стане суббранд на Oppo, съобщава Mashable.

 

 

Това се случва само дни след като ви съобщихме, че OnePlus и Oppo продължават да задълбочават интеграцията на бизнесите си със смартфони. Вътрешният документ допълва, че операциите на компанията няма да бъдат променяни, което важи и за графика на предстоящи продукти.

Шефът на OnePlus от месеци изпълнява стратегическа длъжност в Oppo и сподели, че екипите им вече работят заедно над различни проекти. Процесите на интеграция в сферата на начуноизследователска и развойна дейност се очаква да приключат до края на 2021г.