Снимки разкриват дизайна на Xiaomi Mi MIX 4

Гъвкавите смартфони са следващата голяма иновация в технологичната индустрия. Водещите производители постепенно се насочват към тази пазарна ниша. Samsung и Huawei бяха първите компании, които представиха устройства с този дизайн. Очаква се до края на годината и други брандове като Google и Xiaomi също да реализират премиерата на гъвкави смартфони.

Xiaomi планират да се утвърдят като водещ фактор с премиерата на устройство, което има вградена камера в дисплея. Това ще бъде дългоочаквания Xiaomi Mi MIX 4, който от месеци е обект на сериозни спекулации. Премиерата ще стане факт преди края на годината. В интернет изтекоха повече детайли за смартфона, включително и няколко снимки, които показват неговия дизайн.

Изображенията потвърждават наличието на камера, която е вградена в екрана. Резолюцията все още не е известна. Xiaomi Mi MIX 4 ще е оборудван с 1080p дисплей, който е произведен от Huaxing Optoelectronics, съобщава GizChina.

 

 

Остава възможността Xiaomi да продават и друга версия на гъвкавия смартфон, която има 2К дисплей с уникални възможности за персонализация, както се очакваше. Безрамковият дизайн допълва елегантната визия на устройството, което ще работи под управлението на MIUI 13.

В момента смартфоните им оперират под управлението на MIUI 12.5 и това ще е следващата голяма актуализация на софтуера. Xiaomi Mi MIX 4 ще използва технология за безжично зареждане с мощност от 70W-80W и ще може да се захранва с кабел при 120W.

Официалната премиера на устройството ще е през третото тримесечие. като продажбите вероятно ще стартират в края на 2021г. Китайският производител ще пусне на пазара още три смартфона, които имат камери вградени в екрана през следващите месеци.