Google Workspace и Google Chat вече са достъпни за всички потребители

Google споделиха детайли за важни промени във Workspace пакета от услуги и приложения. Компанията потвърди, че вече всеки потребител с Google акаунт ще може да използва софтуерните решения с този бранд. Официалните данни разкриват, че има повече от 3 млрд. души с регистрирани Workspace профили.

Новите промени ще позволят на потребителите с Gmail да преминат към по-усъвършенстванаа система, с която да използват Gmail, Docs и Chat от един раздел. Стандартният изглед позволява да започнете чат в Google Chat oт лявата част на интерфейса, докато десният панел може да показва например презентации.

Така ще можете еднвоременно да общувате с приятели и колеги, докато разглеждате споделен работен документ, директно от Gmail. Потребителите ще могат да активират Google Chat от нов слайдър в меното с настройки, информира TheVerge.

 

 

Предвидена е възможност да използвате директни съобщения за комуникация или да се присъедините към чат стаи с група от потребители. Google са разработили и допълнителни функционалности като нови емоджи реакции, повече инструмети за модерация, откривами Spaces чат стаи, както и Message Threading оптимизации.

В голяма степен Spaces функцията представлява конкурент на групите в Slack и Discord. До края на лятото ще е наличен още по-минималистичен дизайн на чат стаите в Google Chat. Компанията също така представиха официално нов абонаментен план, който се казва Google Workspace Individual, който струва $9.99 месечно.

Потребителите ще имат достъп до повече инструменти без да се налага да настройват собствен домейн или модифициран имейл адрес. Google се надяват да са готови с Progressive Web App (PWA) версия на Workspace през септември. Това ще улесни още повече комуникацията и откриването на важна информация от крайните потребители.