Новата 200W технологията HyperCharge на Xiaomi може да зареди смартфон с 4000mAh батерия за 8 минути

Xiaomi представи официално новата версия на технологията HyperCharge, която се отличава с впечатляващи възможности. Така компанията затвърждава сериозния си ангажимент в разработката на методи за бързо зареждане. Припомняме ви, че Xiaomi се превърнаха в първия производител на смартфони, който демонстрира система за 100W бързо зареждане.

Това се случи още в началото на 2019г.

Китайският производител, обаче продължава активно да инвестира и разработва нови технологии за бързо зареждане. Xiaomi демонстрираха официално последната версия на HyperCharge, която поставя няколко рекордни постижения. На първо място това е първата технология за смартфони с мощност от 200W.

Китайският производител публикува и видео, в което демонстрира как модифицирана версия на Xiaomi Mi 11 Pro с 4000mAh батерия може да се зареди на пълен капацитет за едва осем минути. За сравнение предходната технология със 100W успяваше да зареди устройството на 100% за около 17 минути, съобщава TheVerge.

 

 

Преминаването към 120W усъвършенствани методи за захранване на мобилни устройства позволиха Мi 10 Ultra да получи пълен заряд за 23 минути. Смартфонът разполага с 4500mAh батерия. Настоящата демонстрация е категорично доказателство за плановете на Xiaomi да бъдат световен лидер с HyperCharge решенията.

Актуализираната версия може да захрани 10% от батерията за едва 44 секунди, както и да достигне до 50% в Mi 11 Pro за не повече от три минути. Всички тези постижения са впечатляващи и ще се превърнат в още една причина да искате да имате смартфон на Xiaomi.

Компанията деомнстрира и 120W технологията за бързо зареждане, която се нуждае от 15 минуто да достигне до 100%. Все още не знаем кога може да очакваме първите устройства с новата технология на Xiaomi.

 

Oще от Digital: Смартфоните ще поддържат 100W бързо зареждане през 2021г.