Xiaomi разработват гъвкав смартфон, който има почти 100% съотношение между екрана и тялото

Китайският производител вижда себе си като дългосрочен лидер в пазара на смартфони. Xiaomi вече са трети по продажби, но смятат, че могат да изпреварят Samsung и Apple до няколко години. Ключов фактор за постигането на тази амбициозна цел ще е навлизането на компанията в сегмента на гъвкавите устройства.

Този сектор ще окаже ключово влияние за стратегията на Xiaomi да увеличат влиянието си в световен мащаб и особено сред европейските потребители.

Най-вероятно първото предложение в сектора на гъвкави смартфони, което ще видим от Xiaomi ще бъде показано до края на годината.

В последните месеци станахме свидетели на доста разработки на нови устройства, над които работи компанията. Нов патент разкрива желанието на Xiaomi да създадат смартфон с почти перфектния безрамков дисплей. Описанието в документите разкрива, че ще видим модел, който предлага съотношение между корпуса и тялото от почти 100%.

По този начин смартфона ще премахне напълно рамките около екрана, предоставяйки оптимално пространство за мултимедия, приложения и игри.

 

 

Teхнологията, която Xiaomi планират да използват включва два отделни дисплея, които са разделени от сгъващ механизъм. Камерата е вградена в допълнителния дисплей и може да се движи, когато разгъвате и прибирате устройствата. По този начин втория екран може да се превърне в преден дисплей, който предоставя и по-добри възможности за снимане, тъй като разкрива камерите в задния корпус.

В този случай е възможно да правите снимки с основните сензори на гърба, които имат по-висока резолюция. Когато предната камера не е необходима устройството може да постигне впечатляващото съотношение между екрана и тялото от 100%. Данните свързани с патента не разкриват никакви детайли за техническите параметри на гъвкавия смартфон.

 

TagsXiaomi