IFA 2021 няма да се проведе заради COVID-19

Европейското технологично изложение IFA 2021, което трябваше да се проведе през септември ще бъде отложено. Днните бяха потвърдени официално от организаторите с мотива, че има сериозни неясноти свързани със здравето на посетителите. По този начин COVID-19 ще доведе до невъзможността да се състои поредното технологично събитие.

На този етап IFA 2022 остава насрочено по план за есента на 2022г.

Все пак е твърде ранно да се коментира дали плановете няма отовно да бъдат променени. Изложението в Берлин представлява алтернатива на CES, което обикновено е първото голямо шоу в технологичния сектор за всяка календарна година и е през януари.

 

 

 

Samsung и Sony са само някои от компаниите, които използват IFA за премиерата на нови продукти. Сега повече от пет месеца преди предвидените дати за IFA 2021 научаваме, че технологичното събитие няма да се състои. Ваксинационните планове не се развиват достатъчно бързо, което важи за европейската инициатива за временни паспорти за пътуване на континента. Така IFA 2021 ще остане в историята, като поредното отложено събитие заради коронавируса.