HarmonyOS ще се използва от 300 млн. устройства до края на 2021г.

Huawei продължават да инвестират внушителни средства за разработката на операционната система HarmonyOS. Последните бета версии разширяват широкия набор от функционалности и вече са достъпни за мрежата от разработчици. Софтуерната поддръжка е важен елемент от разработката на платформата, както и оптимизацията на повече приложения за HarmonyOS.

В дългосрочен план компанията иска да създаде екосистема, която да свързва милиони свързани към интернет умни устройства в един лесен за използване интерфейс.

Huawei смятат, че използването на различни операционни системи във всичките ни джаджи е ненужно ограничение. HarmonyOS е софтуерна концепция, която ще гарантира, че устройствата си комуникират и взаимодействат на общ дигитален език.

Модерната операционна система на компанията ще може да работи с всички устройства, които имате независимо от техния размер. Свързването на смарт джаджите ще предлага интуитивно и гладко изживяване за потребителите без значение къде се намират и колко голям екран използват.

Китайският производител дори прогнозира, че до края на годината ще има повече от 300 млн. устройства, които използват HarmonyOS.

 

 

Реализирането на амбициозните планове на компанията ще стане възможно и благодарение на огромната мрежа  от партньори, доставчици и клиенти по цял свят. Технологичните иновации улесняват ежедневието на милиони потребители всеки ден, а навлизането на 5G мрежите само ще ускори тези процеси.

Привличането на външни партньори е само един от приоритетите на Huawei в разработката на HarmonyOS. Според президента на софтуерната дивизия на Huawei Consumer Business Group, д-р Уанг Ченглу високите темпове на развитие на мобилния интернет ще предпоставят трансформация към още по-интелигентен свят.

Иновациите в този сектор допринасят за развитие на обещаващи сектори като безконтактни плащания, пазаруване онлайн и много други дигитални услуги. Комуникацията между смартфона, климатика, автомобила и всички смарт устройства, които ни заобикалят има огромен потенциал да направи живота ни по-лесен в почти всеки аспект.

Huawei заедно със своите партньори се надява HarmonyOS да отговори на най-високите очаквания на потребителите и да популяризира концепцията за унифицирана операционна система от ново поколение.