Xiaomi очакват поскъпване на смартфоните, заради недостиг на компоненти

Китайският производител се утвърждава като предпочитано решение за европейските потребители при смартфоните от ниския и средния клас. Xiaomi винаги са ни изненадвали с баланса между функционалности и достъпна цена, която отличава моделите им с Android. В момента единствено Samsung и Apple реализират повече продажби от Xiaomi, което е категорично доказателство за успеха на компанията.

Водещ принос за популярността има бранда Redmi, който предлага някои от най-добрите предложения на пазара.

Традиционно представителите на серията предлагат премиум функции на много по-достъпна цена, което предпоставя силните позиции на Redmi. Стратегията на XIaomi е насочена и към флагманите с уникални устройства като Xiaomi Mi 11 Ultra, чиято премиера е след броени дни.

Mного скоро ни очаква и премиерата на гъвкави смартфони от първа генерация, с които китайския производител планира да разшири още повече влиянието си в световния пазар на смартфони. Планираната стратегия, обаче може да претърпи сериозни промени свързани с икономическата ситуация и неочаквания затруднения на доставчиците. 

 

 

Производителите на хардуер за смартфони са изправени пред угрозата да увеличат цената на своята продукция, заради недостиг на компоненти. Тези процеси от месеци затрудняват естествения ръст на доставките, но опитите предприети от някои правителства все още не дават необходимия резултат. Ограниченията наложени от кризата с COVID-19 допълнително затрудняват проблема.

На този етап автомобилната индустрия е най-силно засегната от ситуацията, но Xiaomi очакват недостига на полупроводници за производство на смартфони да продължи в следващите месеци. Това е основната причина президента на компанията, Ванг Ксианг да изрази подобни опасения пред инвеститорите.

Все шак шефът на Xiaomi е уверен, че арактивната цена ще продължи да бъде най-отличителната характеристика на смартфоните, които предлагат независимо от затрудненяита. Компанията ще използва различни методи, с които да оптимизира разходите и да продължи да е силно конкурентна на световния пазар до края на 2021г.

Другите водещи производители на смартфони и хардуер, сред които и Qualcomm също ще бъдат засегнати от недостига на компоненти.

 

Oще от Digital: Xiaomi са продали над 10 млн. смартфона с цена над €300 през изминалата година

TagsXiaomi