Xiaomi Mi Mix (2021) ще използва Liquid Lens технология на камерата

Концептуалните смартфони на Xiaomi винаги са привличали сериозно внимание сред любителите на технологиите. Всеки представител на Xiaomi Mi Mix серията има уникален дизайн, като например Xiaomi Mi Mix Alpha и неговия 180-градусов дисплей. Специалистите на компанията опитват постоянно да подобрят устройствата от този бранд с нови технологии и иновативни решения.

Първият модел бе показан за първи път преди две години, а само след дни ще видим на какво е способен актуализирания модел.

Това ще се случи на 29 март, когато ни очаква и премиерата на Xiaomi Mi 11 Ultra. Еволюцията на смартфоните от серията Mi Mix ще продължи с включването на дисплей, който заема по-голямата част от предния и задния корпус.

Дизайнерите на Xiaomi подготвят и няколко допълнителни изненади в актуализирания модел. Четвъртата версия на устройството ще използва уникална течна камера. Оптичната структура на сензора имитира вътрешността на човешкото око и ще предложи невероятни възможности за мобилна фотография, съобщава АndroidAuthority.

 

 

По този начин Xiaomi Mi Mix 4 ще се превърне в първия смартфон, който е базиран на технологията в индустрията. Обективите с Liquid Lens структура могат да се управляват механично и по електронен път. За разлика от конвенционалните камерa и имат оптична течност, които са в състояние бързо да променят фокусното разстояние.

Крайният резултат за потребителите е по-бърза система на автофокус. Размерите на Liquid Lens също така са по-компактни от нормалните сензори за смартфони, което е допълнително предимство на технологията. Изполzването на обективи от този тип е подходящо, както за заснемането на макро, така и на телефото снимки.

Софтуерните инженери на Xiaomi са подготвили и софтуерни функционалности, с които да предоставят повече възможности да бъдем креативни и да се забавляваме с камерите на Xiaomi Mi Mix 4. Другите технически спецификации на иновативното устройство ще разберем на голямото събитие на компанията след броени дни.

 

TagsXiaomi