Как да оправим проблема с приложенията на Goolge oт смартфон с Huawei поддържащ GMS

Собствениците на смартфони с Android имат достъп до най-голямата колекция от мобилни приложения. Google Play също така предлага широко разнообразие от музика, филми, телевизионни предавания и подкасти. Доста хора се оплакаха от неочаквани проблеми в работата на водещи мобилни приложения.

Това е изключително неприятно, тъй като засяга популярни заглавия като Gmail, Google, Yahoo Mail и др.

Потребителите вече започнаха да публикуват съобщения в социалните мрежи, за да споделят и потърсят помощ от други хора. Според тях въпросните приложения веднага блокират, след като се опитват да ги активират.

Все още не е известен броя на смартфоните, които изпитват подобни трудности. Факт е, че проблема обхваща устройствата на голям брой производители, сред които и Huawei. Aко имате модел на компанията, който работи с Google Mobile Services (GMS) е възможно също да изпитвате подобни затруднения.

 

 

Все пак има какво да направите, ако изпитвате подобни затруднения. Оказва се, че изтриването на последния ъпдейт на Android System WebView е полезно решение. Taзи функционалност позволява на приложенията за Android да възпроизвеждат страници без да се налага да използват собствен браузър енджин.

Oбикновено WebView е предварително инсталирано на устройствата с платформата. Няма как да изтриете приложението от Google Play. Все пак можете да върнете Android System WebView към фабричните настройки, което вероятно ще отстрани проблема с блокиралите приложения.

За да го напрваите трябва да стартирате менюто с настройки и да изберете последователно „Apps & Notifications> App Info> Android System WebView“. Кликнете върху бутона с трите точки в горния десен ъгъл. Нов прозорец ще ви подкани да деинсталирате ъпдейти.

Съгласете със съобщението за връщане на фабричната версия на System WebView. На този етап това е най-ефективното решение на проблема с блокирането на Gmail, Google, Yahoo Mail от последните часове.

 

Oще от Digital: Смартфоните Honor Magic ще са по-популярни от серията Huawei P и Mate, според шефа на Honor

TagsGMS