Xiaomi ще представят смартфоните Mi 11 Pro, Mi 11 Ultra и Mi 11 Lite на 29 март

Xiaomi се утвърждават като най-сериозната конкуренция на Samsung и Apple в пазара на смартфони. Китайският производител следва доста активна стратегия и също така се възползва максимално от санкциите срещу Huawei. Още в последните дни на миналата година Xiaomi представиха официално първия смартфон с Qualcomm Snapdragon 888 процесор.

Това е 5-нанометров процесор на Qualcomm, с който ще работят флагманите с Android през 2021г.

Xiaomi Mi 11 е единственият представител на новата серия, но вече знаем, че се работи над още няколко модела с този бранд. От компанията планират да задоволят любопитството на своите фенове със специално събитие, което ще проведат на 29-ти март.

Въпреки, че не е потвърдено се очаква водещият акцент да бъде Xiaomi Mi 11 Ultra. Новият премиум смартфон вероятно ще предложи 6.8″ OLED дисплей, който поддържа QHD резолюция от 3200х1400 пиксела със 120Hz честота за опресняване, HDR10 видео и защитно стъкло Gorilla Glass Victus.

 

 

Все пак най-интересната характеристика ще бъде Samsung ISOCELL Brigh GN2 сензора с 50-мегапикселова резолюция. Този сензор ще бъде допълнен от перископска камера със 120-кратно хибридно прилижение, както и от миниатюрен екран за по-добри селфита. Другата камера в задната част ще представлява 48-мегапикселов UltraWide модул.

Съществената разлика между Xiaomi Mi 11 Ultra и Xiaomi Mi 11 Ultra Pro ще е свързана с технологията за зареждане, тъй като втория модел вероятно ще поддържа 120W зареждане. В същото време Mi 11 Ultra ще е оборудван с 5000mAh батерия с максимална мощност от 67W.

Със сигурностт смартфоните ще се захранват от Qualcomm Snapdragon 888 процесори. Третият модел от серията ще се казва Xiaomi Mi 11 Lite. Бюджетният модел ще е 6.7″ смартфон, който използва Qualcomm Snapdragon 775G процесор с 8GB RAM и 4150mAh батерия. В задната част ще има три камери, съчетаващи 64МР 8МР 5МР сензори.

Фитнес гривната Mi Band 6 също се очаква да допълни смартфоните по време на предстоящото събитие на XIaomi.

 

TagsXiaomi