Asus представиха най-лекия лаптоп с OLED дисплей

Преносимите компютри са перфектно решение за хората, които често са в движение и искат винаги да имат достъп до важната информация. Новото поколение лаптопи на производителите се отличават с компактни размери и ултратънки корпуси, което улеснява придвижването им.

Въпреки това устройствата предлагат все по-мощен хардуер и конфигурации с 16GB и 32GB RAM, които са достатъчни дори при работа с тежки програми. Аsus са водещ производител в индустрията, който винаги е търсел оптималния баланс между безрамков дизайн, тънки размери и дълъг живот на батерията.

Компанията отново привлича вниманието ни с премиерата на атрактивно предложение от популярната серия ZenBook. Ако се интересувате от покупката на лаптоп, който не прави компромис с високата производителност, но е изключително тънък и лек ви съветваме да изберете Asus ZenBook 13.

Впечатляващият модел разполага с OLED дисплей, който гарантира оптимално качество и е с дебелина от едва 13.9 милиметра. В същото време теглото нa Asus ZenBook 13 OLED е 1.14 килограма, съобщава NewAtlas.

 

 

Тайванският производител е категоричен, че това е най-лекият лаптоп с OLED дисплей, който сме виждали досега в индустрията. Любимите филми и мултимедийно файлове ще изглеждат по най-добър начин на Full HD дисплея. Рамките около екрана са 2.9 милиметра, а съотношението между дисплея и тялото достига до 88%.

Другите характеристики на панела включват яркост от 400 нита, цветове калибрирани от Pantone и 100% покритие на DCI-P3 цветовата гама. Asus обещават ултрабързо време за реакция в новия лаптоп без да предоставят повече детайли. Високата производителност се гарантира от Core i5 и Core i7 процесори от 11-та генерация на Intel.

Потребителите ще могат да избират между версии с 16GB RAM, 512GB SSD и Intel Iris Xe графика. Най-лекият OLED лаптоп има инфрачервена уеб камера с Windows Hello, високоговорители Harman Kardon, както и 67Wh батерия, осигуряваща 13 часа време за работа с едно зареждане.

Устройството ще може да се купи на цени, които варират между $800 и $1100.