McAfee продават бизнеса си за корпоративна сигурност на STG за $4 млрд.

Поверителността на личните данни в интернет изисква все повече усилия, заради активността на хакерите и големия брой приложения, които използваме. Най-добрият съвет е да прибегнете до антивирусен софтуер, мениджъри за пароли и двуфакторна автентикация. Съчетанието от подобни инструменти ще гарантира, че е изключително трудно да бъде пробита защитата на вашите профили в интернет.

МcAfee е компания със сериозна репутация в сферата на киберсигурността.

Разработчиците на популярните антивирусни решения със същото излязоха официално на борсата през октомври. Този ход окончателно сложи край на дългогодишното съществуване на McAfee като дъщерно дружество на Intel.

Приблизително пет месеца по-късно разбираме за сериозна структура промяна, която е свързана с продажбата на подразделението за корпоративна киберсигурност. Oт McAfee са се съгласили да се разделят с този бизнес срещу сума от $4 млрд., информира TechRadar.

Името на новия собственик на бизнеса за корпоративна сигурност на McAfee е компанията за дялово инвестиране Symphony Technology Group (STG), която е сигуирана в Силиконовата долина.

 

 

Съгласно официалната информация сумата от $4 млрд. ще бъде преведена от STG под формата на кешово плащане. McAfee продължиха да инвестират сериозни средства в корпоративния сектор след като започнаха да оперират независимо през 2017г.  През последните месеци компанията представи актуализиран Extended Detection And Response (XDR) инструмент, гарантиращ облачна и мрежова защита от най-високо ниво.

Интересен продукт от портфолиото им SIEM платформата, която подобрява възможността на реакция на екипите за сигурност в случай на проблем. Софтуерните решения за корпоративна сигруност на McAfee са доста популярни и се използват от 86% от всички представители на престижната класация на Fortune за най-богати 100 компании.

В същото време Symphony Technology Group (STG) следват стратегията за придобиване на външни активи и вече купиха RSA от Dell за сума от порядъка на $2 млрд. Ако всичко върви по план сделката за купуване на бизнеса за корпоративна сигурност на McAfee ще бъде финализирана до края на 2021г.

След това McAfee ще се насочат изцяло върху софтуера за масовия потребител.