Ъпдейтите към HarmonyOS започват след април

HarmonyOS ще представлява сърцето на екосистемата, която Huawei иска да изгради, за да замести в дългосрочен план Android и Windows. Aнгажирането на разработчиците е ключов фактор за бъдещия успех на платформата. Още преди края на 2020г. бе представена бета версията на Harmony OS 2.

0.

Потребителският интерфейс на операционната система не се различава съществено от EMUI и функционира по същия начин, както Android. Публичната бета версия предлага повече от 50 нови контроли за потребителския интерфейс и обещава унифицирано изживяване на множество устройства.

Aктивната усилия на Huawei и мрежата им от разработчици в следващите месеци ще допринесе за допълнителни оптимизации на HarmonyOS. Работата върху операционната система се затруднява и от желанието на компанията да може да се използват от разнообразие от устройства.

Изчистеният интерфейс ще функционира достатъчно добре на умни часовници, както и на телевизори. Съдържанието, което може да изтеглите за HarmonyOS ще е налично в Huawei App Gallery – oнлайн магазина за приложения на компанията.

 

 

Китайският производител потвърди плановете си да започне да актуализира премиум смартфоните към новата операционна система. Едва ли е изненадващо, че Huawei Mate X2 ще бъде едно от първите устройства в този класа на Huawei, което използва HarmonyOS.  Актуализацията ще е достъпна преди края на април, съобщава Pocket-Lint.

Все още не разполагаме с информация как ще изглежда и работи операционната система. Huawei намекнаха, че ще позволят лесно да превключваме между Android и HarmonyOS. Детайлите са оскъдни, но изглежда, че премиерата на Huawei P50 през март също ще ускори разпространението на ъпдейта.

Бета версията на HarmonyOS не включва много драстични промени от визията на EMUI. От компанията не са коментирали които други устройства от висок клас на Huawei ще могат да изпробват новата операционна система. Първоначално тази привилегия ще имат само най-скъпите смартфони в портфолиото на компанията.