Nissan е бил следващият избор за партньор на Apple в разработката на автономни автомобили

Apple винаги търсят начини как да предложат нещо различно на потребителите и да разширяват бизнеса си в нови пазарни ниши. Най-популярните продуктови категории за компанията са iPhone, iPad, Маc и Apple Watch. В полезрението на Apple попадат още технологиите с виртуална реалност и дори автомобилите.

Концепцията за Apple Car e aктивен проект на компанията от няколко години.

Вече ви информирахме, че Hyundai преговарят с Apple за производство на автомобили. Корейският производител изглежда като подходящ партньор, който разполага и с фабрика за създаване на 100 хил. автомобила годишно за Apple.

Въпреки усилените преговори, продължили няколко седмици не се стигна до споразумение между двете страни. Oт Apple не се отказват от амбициозните си планове и вече са се свързали с представители на Nissan.

Целта на евентуалното партньорство е разработката на автономен електромобил от ново поколение, който е проектиран от Apple. Плановете на технологичния гигант предвиждат до края на 2024г. да предлагат подобен продукт на своите клиенти.

 

 

Първоначалните разговори разделят мнението на двете компании по отношение на брандинга на електромобила. От Apple са поискали да използват собствено име в популяризирането на съвместното превозно средства. Nissan не са убедени, е това е оптималния вариант и засега не са дали съгласието си.

Двете компании не са коментирали официално ситуацията, но според Nikkei вече са установени контакти с поне шест производителя. По този начин Apple обмисля всички възможности за партньорства, които да ускорят премиерата на Apple Car.

Реализацията на проекта ще премине през няколко ключови етапи, включително и с услуга за автономен превоз, която да демонстрира предимствата на технологията. Автомобилите са следващата пазарна ниша, която Apple иска да покори, но това изисква доста инвестиции и време за научни разработки.

 

TagsNissan