Xiaomi патентоваха технология за по-издръжливи батерии на смартфони

Xiaomi експеирементират с интелигентни решения за бързо зареждане на мобилни устройства. Вече ви информираме за колко време ще се зареди батерията на Xiaomi Mi 10 Ultra с бързо 120W зарядно. Новите флагмани на китайският производител използват смарт технологии и алтернативни методи за зареждане, които подобряват живота на батерията.

Един от големите проблеми на тези ключови компоненти е издуването на самите батерии.

Развитието на тези процеси обикновено са признак на стареене и влошаване на свойствата на материалите, от които са изградени. Този проблем може да се превърне в предпоставка за други рискове свързани с безопасността на смартфоните.

Официални документи свързани с патент на Xiaomi Mobile Software разкриват за интересна разработка на алтернативен метод за разширяване на батерията с името „Battery Expansion Prompt Method and Device“.

По този начин Xiaomi искат еднвоременно да предотвратят бъдещи проблеми, но също да предупредят потребителите за остаряването на батерията.

 

 

Основното предназначение на системата е да действа като инструмент за ранно сигнализиране за потенциален дефект. Получаването на информация за влошаването на батерията в подходящия момент ще минимализира допълнителни усложнения и ще предпази устройствата.

Xiaomi предвиждат разработването на модул, който съдържа интегрална схема и пиезоелектрично керамично покритие. Самият компонент ще бъде вграден в батерията и ще анализира в реално време състоянието и начина, по който се зарежда и зарежда с течение на времето. 

Възникване на несъответствия в показателите ще активира системата, която ще информира потребителите за проблема. Така всяка промяна във формата на батериите ще бъде по-видима и ще позволи на Xiaomi бързо да открият причината, която вреди на оптималното зареждане.

 

Oще от Digital: Как да поддържаме батерията на смартфона в оптимално състояние

TagsXiaomi