Цената на биткойна достигна нов рекорд, след като Tesla купи криптовалута на стойност $1.5 млрд.

Виртуалните валути са иновация, която вече привлича вниманието на все повече потребители. Най-добрият пример за криптовалута е биткойн, но са налични много други алтернативни предложения. През последните седмици цената им достигна рекордни стойности, което е добра новина за хората, които инвестират в тази сфера.

Сега разбираме, че Tesla също са извършили покупка на биткойн и са отделили за транзакцията $1.

5 млрд. Успоредно с това компанията потвърди, че обмисля да превърне виртуалните валути в средство за плащане на клиентите им при покупка на електрически автомобили. Новината за тези планове на Tesla веднага се отрази на цената на биткойн, увеличавайки стойността на криптовалутата до $44 440.

Конкретният ръст след изявлението на Tesla e 14%, като цената на биткойна е отчела невероятен растеж от над 300% през последната година. Със сигурност подкрепата на Илон Мъск и инвестицията на Tesla ще допринесе допълнително за популярността на виртуалната валута.

Настоящото преминаване на границата от $40 хил. е подходящ пример.

 

 

Припомняме ви, че други популярни имена в индустрията, сред които PayPal и Square също вече потвърдиха, че ще позволят на своите потребители да плащат с биткойн. В момента Tesla разполага с финансов капитал от порядъка на $19 млрд., като инвестицията във виртуалната валута може да се увеличи през 2021г.

Шефът на компанията е доста активен в Twitter и често е обвиняван, че умишлено спекулира със своите съобщения. Илон Мъск добави хаштага #bitcoin към профила си в Twitter, което автоматично увеличи цената на виртуалната валута с 20%. Няколко дни по-късно официално потвърди, че е привърженик на биткойн.

Купуването на виртуална валута за $1.5 млрд. е следващата логична стъпка, която потвърждава интереса на Tesla към виртуалните валути като средство за дългосрочни инвестиции и извършване на плащания. На този етап изглежда, че високата цена на биткойн ще продължи да бъде стабилна през 2021г.