Най-интересните функции в смартфона Xiaomi Mi 11

Xiaomi обяви пускането на Mi 11 за световния пазар – най-новият флагман в популярната си гама смартфони Mi. Mi 11 e премиум устройство, което дебютира с някои новаторски подобрения в сравнение с предшественика  си, включително Qualcomm Snapdragon 888 чипсет, тройна 108MP основна камера, кинематографично аудио и 50W безжично зареждане.

 

6.81-инчов 120Hz  AMOLED DotDisplay

Mi 11 предлага един от най-добрите екрани на пазара, удостоен с рейтинг A , както и с награда за най-добър дисплей от DisplayMate, водещата в света компания за професионален анализ на екрани. Със своя първокласен 120Hz 6.

81 ”AMOLED DotDisplay, Mi 11 е също толкова красив, колкото и функционален.

Най-модерният дисплей на Xiaomi се отличава със своята WQHD свръхвисока резолюция и 10-битова цветова технология, която позволява спираща дъха яснота и плавни преходи на цветовете. Простотата среща удобство с технологията Super Resolution, която увеличава качеството на видеоклипове с ниска разделителна способност до резолюция WQHD , без да се притеснявате от увеличена консумация на данни.

 

 

С 480Hz честота на дискретизация при докосване (touch sampling rate) и вграден в екрана сензор за пръстови отпечатъци, Mi 11 позволява на потребителите да отключват устройството си бързо и плавно, без натрапчиви прорези (notches) или рамки, които да отнемат от големината на дисплея. Благодарение на елегантния си, но същевременно лек и неподвластен на времето дизайн, отличаващ се с извивките на дисплея и корпуса от четирите страни на телефона, Mi 11 предлага приятно и комфортно усещане в ръката.

108MP тройна камера

С тройната си задна камера, Mi 11 e истинско джобно кино студио, което превръща всеки начинаещ фото и видео ентусиаст във филмов режисьор. Благодарение на 108-мегапикселовия широкоъгълен основен сензор, който осигурява най-високата в света резолюция, Mi 11 улавя кристално чисти изображения с ослепителни детайли, сравними само с тези на професионален клас DSLR или безогледални фотоапарати. 13-мегапикселовата ултраширокоъгълна камера и 5MP телемакро сензор допълват настройката на основната камера, предлагайки впечатляващи пейзажни и детайлни снимки с брилянтно боке.

 

 

20-мегапикселовата предна камера e разположена в малък отвор, който свежда неизползваемата част на дисплея до минимум, като същевременно гарантира, че потребителите ще изглеждат перфектно при заснемане на селфи или пък по време на видео разговор с приятели.

 

Призводителност и процеоср

Mi 11 беше първият телефон, който заложи на най-модерната в света мобилна платформа Qualcomm  Snapdragon  888, като с това отведе производителността на флагманите на следващо ниво. Освен това Qualcomm Snapdragon 888 напълно предефинира премиум стандартите за обработка със своя графичен процесор Adreno 660, 6-то поколение Qualcomm® AI двигател и X60 модем – съчетавайки AI технология със светкавично бърза 5G свързаност.

 

 

Отличаващ се с авангардна 5nm технология, Mi 11 е по-бърз, по-мощен и по-ефективен от своя предшественик. Устройството не само поддържа 2K/120fps/HDR игри, а разполага и с осемядрен процесор и ултраголямо Arm Cortex-X1 ядро, което значително увеличава производителността. Всичко това, осигурява невероятна скорост при трансфер на данни, увеличена от 5,500Mbps на 6,400Mbps, благодарение на неговата 3,200MHz LPDDR5 RAM памет.

 

 

Бързо зареждане

Оборудван с най-новата система за разсейване на топлината LiquidCool, устройството безпроблемно се справя с екстремните игри и други операции, изискващи голям капацитет, и то без да прегрява.

В същото време неговата 4600mAh батерия и зашеметяващата тройна комбинация от 55W жично, 50W безжично, 10W обратно зареждане , както и мощното 55W GaN зарядно устройство, включено в кутията гарантират, че Mi 11 ще бъде винаги зареден за всички приключения, които животът ви предложи.

 


 

Софтуер

MIUI 12.5 е актуализация, базирана на MIUI 12 със силен фокус върху системните оптимизации.  След пълно обновяване на системния потребителски интерфейс, използването на централния процесор бе намалено с до 22%, докато консумацията на енергия – с до 15%, което осигурява ненадминато гладка производителност и графика.

 

Цени и наличности

Mi 11 се предлага в два варианта: 8GB 128GB и 8GB 256GB с подобрена LPDDR5 3200MHz RAM UFS 3.1 памет. Mi 11 се предлага на цени, започващи от 749 евро за вариант 8GB 128GB и 799 евро съответно за вариант 8GB 256GB. Устройството ще бъде налично в България от втората половина на месец март и ще се предлага от официалните партньори на Xiaomi.