Xiaomi патентоваха смарт очила с терапевтични свойства

Умните очила представляват оптималния аксесоар, който може да допълни функционалността на смартфоните. Някои компании от години експериментират със създаването на устройства, които освен вградени камери могат да проектират съдържание пред очите ни.

Това е подходящо не само за нотификации за приложения и събития от календара, но също и за навигация. Google Glass е подходящ пример за смарт очила, като технологията вече привлече вниманието и на Apple.

Необходими са години преди умните очила да станат достъпни за масовия потребител.

Xiaomi е производител, който разработва разнообразие от продукти като смартфони, лаптопи, смарт джаджи за дома, електроуреди, скутери и др. Компанията е регистрирала на свое име патент на очила, които се отличават с терапевтични свойства, съобщава GizChina.

Toзи продукт се разрaботва от Research and Development дивизията на Xiaomi и се свързва със смартфоните чрез допълнително приложение. Визията наподобява нормалните очила, но включва модерна система, която следи  в реално време ключови медицински показатели в тялото на потребителите.

 

 

Уникална характеристика на смарт очилата е, че могат да излъчват сигнали, които са полезни за лечение на умора на очите, но също са подходящи за мозъчни и психични заболявания. Това става със светлинна терапия, звукови и магнитни вълни, които могат да насърчат усвояването на липсващи елементи и кръвообръщението в мозъка.

Xiaomi ще продължат активно да експериментират с интеграцията на допълнителни сензори и в иновативните очила. Проекти от този тип са най-доброто доказателство колко полезни могат да бъдат технологията в медицината и да допринесат за диагностициране и лечения на различни състояния.

Идеята на Xiaomi е атрактивна, но ще е необходимо време преди да се превърне в реалност.

 

TagsXiaomi