ОnePlus 9 и OnePlus 9 Pro ще имат 120Hz дисплеи и Qualcomm Snapdragon 888 процесори

OnePlus ще представят новото си поколение премиум смартфони преди края на тримесечието. По този начин компанията ще спази стратегията да показва нови флагмани през първата половина на календарната година. Вече знаем, че OnePlus 9 ще бъде представен през март 2021г., като вече разполагаме с информация за някои от техническите параметри.

Новата серия ще включва освен стандартните два смартфона и трето устройство, което ще е фокусирано към бюджетния клас и ще се казва OnePlus 9 Lite. В опит да го направят по-достъпен за потребителите от компанията ще използват Qualcomm Snapdragon 865 – миналогодишния процесор за премиум смартфони на Qualcomm.

В същото време OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro ще се възползват от предимствата на 5-нанометровия Qualcomm Snapdragon 888. Това е най-мощният процесор на компанията досега, който наследява Snapdragon 865 и ще се използва масово от флагманите с Android през 2021г.

Предстоящите устройства на OnePlus ще споделят още една много интересна функционалност, информира GizmoChina.

 

 

Двата смартфона ще имат дисплеи, които поддържат честота за опресняване на кадрите от 120Hz. Разликата ще е свързана с големината и резолюцията. ОnePlus 9 ще е оборудван с плосък екран, който поддържа Full HD резолюция, докато OnePlus 9 Pro ще е с големина от 6.78 ина, като дисплея е извит от двете страни.

В този случай ни очаква Quad HD разделителна способност. Двата дисплея имат 3.8-милиметрови отвори за селфи камерите в горния ляв ъгъл. Вградените батерии ще бъдат със заряд от поне 4500mAh, като информацията все още не е потвърдена. Стандартният модел ще има 8GB RAM и 128GB памет.

ОnePlus 9 Pro ще е базиран на усъвършенствана технология за 45W бързо зареждане.