ОnePlus 9 и OnePlus 9 Pro няма да имат перископски камери

OnePlus си има собствена лоялна база от фенове по цял свят и работят усилено над следващата си серия флагмани. Вече ви съобщихме, че OnePlus 9 ще бъде представен през март 2021г. Конкретната дата ще бъде обявена допълнително, като някои анализатаори очакват да видим и трети модел.

Това ще бъде по-евтина версия, която ще се казва OnePlus 9 Lite и вероятно ще има Qualcomm Snapdragon 865 процесор.

Миналогодишният флагман на Qualcomm едновременно ще гарантира висока производителност, но и ще е предпоставка за по-ниската цена на смартфона.

Очаква се премиум моделите от серията да използват Qualcomm Snapdragon 888, който бе представен през декември. Популярният блогър Max Jambor разкри любопитни детайли за още една ключова функционалност на OnePlus 9 и OnePlus 9 Pro, Неговите данни разкриват, че двата смартфона няма да бъдат оборудвани с перископски камери, съобщава PocketNow.

В задната част ще има три сензора, като камера модула ще е допълнен от брандинга „Ultrashot“.

 

 

OnePlus 9ще е оборудван с 6.55-инчов дисплей и ще има плосък дизайн, който наподобява OnePlus 8T. Важна характеристика е поддържката на 120Hz честота за опресняване на кадрите, което е подходящо за гейминг. Новият смартфон вероятно ще възпроизвежда съдържание с 2400х1080 резолюция при съотношение на екрана от 20:9.

Устройството ще работи с Android и ще има два 48-мегапикселови сензора, както и 16МР камера. В същото време OnePlus 9 Pro споделя част от характеристиките, но е възможно да има извит дисплей и допълнителна камера. Най-евтиният модел от серията ще има 90Hz екран, като трите модела ще използват технологии за бързо зареждане.

Отсъствието на перископска камера вероятно ще допринесе за по-достъпната цена на дългоочакваните устройства от OnePlus 9 серията.