Huawei разработват нов смарт часовник с името NOVA Watch

Huawеi се подготвят за доста трудна година, която ще ги изправи пред много непредвидени обстоятелства. Търговските санкции на САЩ ограничиха значително възможностите на компанията да разработва нови продукти и да се конкурира с другите брандове. По този начин Huawei временно се отказаха от амбициозната идея да изпреварят Samsung и да станат най-големия производител на смартфони в света. 

Китайският производител обмисля всички възможни варианти да продължат да развиват своя бизнес.

Въпреки това се наложиха някои драстични мерки, включително продажбата на бизнеса със Honor смартфони за $15 млрд. на китайски консорциум. Решението е взето трудно, но реално представлява единственият начин популярния бранд да продължи да съществува, както досега.  

С оглед на ситуацията Huawei се насочиха към разработването на HarmonyOS – алтернативна операционна система  която ще захранва бъдещите им устройства от всички продуктови категории. Платформата ще има интерфейс, който е оптимзииран за разнообразни джаджи, сред които комютри, рутери, смартфони, умни високоговорители и дори автомобили.

 

 

Сериозните проблеми, пред които е изправен китайския производител в пазара на смартфони логично ще фокусира вниманието им към други сегменти. Сега разбираме, че  Huawei са регистрирали на свое име търговската марка „NOVA Watch“, която ще бъде използвана за премиерата на смарт часовник от ново поколение.

Регистрацията е от първите дни на новата година, което означава, че премиерата може да стане факт в следващите месеци. Желанието на Huawei да станат по-влиятелен фактор при умните часовници не е изненадващо, тъй като компанията успява да увеличи присъствието си от 10% до 15% в края на 2020г. 

Актуализирането на портфолиото им с нов модел ще позволи на компанията да продъжли да бъде един от основните конкуренти на Apple, които доминират тази пазарна ниша. Наименованието „NOVA Watch“ вероятно е свързано с устройство, което ще бъде позиционирано върху бюджетния клас. Вече видяхме премиерата на впечатляващи модели като Watch GT2 Pro и премиерата на по-евтин модел изглежда като логично решение.

 

Oще от Digital: Кои смартфони ще бъдат съвместими с Huawei HarmonyOS