Samsung разработват технология за вграждане на камера в екрана на лаптопи

Въпрос на време е модерните смартфони да започнат да предлагат камери, които са вградени в самите дисплеи. Предимствата от това дизайнерско решение са няколко. От една страна се премахва нуждата от малки отвори или Notch прорези, където обикновено са тези сензори. В същото време технологията позволява да се постигне оптималния безрамков дисплей.

 

Вграждането на камерата под дисплея ще увеличи значително съотношението между екрана и тялото, спрямо настоящите стандарти в индустрията. Samsung са световен лидер в производството на Android смартфони и също проявяват голям интерес към технологията. На този етап, обаче компанията не е представяла устройство с този дизайн. 

Инженерите на Samsung се нуждаят от повече време, за да гарантират, че камерата вградена в дисплея предлага същото качество, както конвенционалните камери. Това е най-големият проблем, който бави навлизането на повече смартфони с камери в дисплея на пазара.

Все пак Samsung не са се отказали и инвестират сериозни средства в разработката на интересната концепция, съобщава mspoweruser.

 

 

Корейският производител изглежда прогресира с технологията, тъй като сега публикува кратко тийзър видео. От него разбираме, че Samsung Display са готови с уникален модул, който се казва Blade Bezel и може да бъде разположен под дисплея. Любопитното е, че този компонент не е оптимизиран за смартфони. Вместо това ще намери място в бъдещо поколение лаптопи на компанията.

Конкретната информация разкрива, че технологията позволява достигането на 93% съотношение между корпуса и екрана. Самият екран е с дебелина от едва 1 милиметър и тежи 130 грама. По този начин можем да очакваме навлизането на още по-атрактивни и леки преносими компютри от компанията. 

Едва ли ще се налага да чакаме твърде дълго преди технологията да бъде оптимизирана и за смартфоните. Samsung ще разчитат основно на гъвкавите смартфони, за да бъдат влиятелен фактор в индустрията през 2021г. Това означава, че Samsung Galaxy Z Fold 3 може да е първото мобилно устройство на компанията с новата технология Blade Bezel.