Samsung представиха ново поколение Neo QLED и microLED телевизори

Samsung Electronics задоволиха любопитството на анализаторите и феновете с премиерата на новото си поколение телевизори. Актуализираната серия включва разнообразни модели от Neo QLED, microLED и Lifestyle TV сериите. Компанията разкри повече детайли за устройствата на виртуално събитие, което се проведе дни преди старта на CES 2021.

Технологичното шоу трябва да се проведе между 11 и 14 януари в Лас Вегас.

Представителите на Samsung 2021 TV гамата съчетават в себе си последните иновации и също така са произведени от екологични материали. Най-голям интерес предизвикват Neo QLED телевизорите, които представляват флагманите в портфолиото на Samsung за годината.

Премиум устройствата са  с модели QN900A и QN90A, като осигуряват поддръжка за съответно 8K и 4К резолюция. Всъщност термина Neo QLED е свързан с въвеждането на технология за подсветка на екрана, както и подобрени алгоритми за обработване на съдържанието.

Така новите устройства ще предложат още по-реалистична картина от QLED телевизорите, които видяхме от компанията през 2020г.

 

 

Според официалните данни Neo QLED са базирани на Mini LED технологията, която използва по-малки LED модули. Така се позволява светлината да бъде фокусирана на по-малки пространства, което на свой ред гарантира по-висок контраст и яркост. Samsung не конкретизираха точно колко подобни зони има в дисплеите на телевизорите, но все пак цифрата е по-висока от конвенционалните QLED.

Другата интересна характеристика на Neo QLED е, че се възползва от предимствата на Neo Quantum Processor. Tози хардуер използва 16 различни модела с невронни мрежи, които използват АI и машинно обучение, за да настройват в реално време сигнала към естествената резолюция на дисплея.

Бъдещите собствениците на 2021 Neo QLED TV серията ще получат достъп до обновена аудио система, която следи обектите и предлага Spatial Optimization. Предвидена е още поддръжка за AMD FreeSync Premium Pro, Office 365, Google Duo, 21:9/32:9 геймърски режими и Slim One Connect Box за управление на кабелите.

Цените на новите устройства ще бъдат обявени допълнително.