LG Rollable ще е най-скъпият навиващ се смартфон в индустрията

Смартфоните с навиващи се дисплеи са сравнително нова пазарна ниша, която вече провокира вниманието на някои производители. LG демонстрираха възможностите на телевизор с подобен дизайн и виждат голямо бъдеще на технологиите и сред мобилните джаджи. Тук е подходящ момент да спомене, че Explorer Project е специална дивизия на корейския производител, която е натоварена с амбициозна задача да превърне смартфоните с навиващи дисплеи в реалност.

Първото устройство с този форм фактор ще се казва LG Rollable.

Aко всичко върви по план премиерата ще стане факт през първата половина на 2021г. В голяма степен можем да кажем, че LG Rollable ще се превърне в атрактивен конкурент на гъвкавите смартфони. На този етап Samsung, Huawei и Motorola са единствените брандове, които имат присъствие в този сегмент.

Много други компании, сред които Xiaomi и Oppo също се очаква да представят собствени модели с гъвкави дисплеи. LG Rollable ще предложи нещо по-различно и компанията очакват да грабне интереса на масовия потребител, инфoрмира TechRadar.

 

 

Иновативният дизайн, обаче ше позиционира LG Rollable в премиум сегмента и дори може да се превърне в най-скъпия смартфон, който сме виждали досега. В интернет се появиха данни, че навиващия се смартфон на LG ще дебютира на цена от $2350. Това означава, че ще бъде по-скъп от Samsung Galaxy Z Fold 2, който предлага впечатляващи характеристики и е наличен за около $2000.

Tехническите спецификации се очаква да включват Qualcomm Snapdragon 888 процесор, 16GB RAM, батерия с мощност от 4200mAh и 7.4-инчов навиващ се дисплей. Резолюцията в стандартния Phone режим е 2428х1080 пиксела при съотношение от 20:9.

LG Rollable поддържа още видео режим с параметри от 2428х1366 (16:9) и специална настройка Productivity, която предлага 2428х1600 резолюция и съотношение на екрана 3:2.