Samsung ще разкрият своята визия за бъдещето на телевизорите на 6 януари

Samsung са водещ лидер в производството на OLED дисплеи, които са неизменна част от премиум устройствата на компанията. Големият интерес към технологията също така предизвика и интереса на други брандове, което е допълнителен източник на приходи. Отличителна черта на смартфоните Galaxy са AMOLED дисплеите, предоставящи безпрецедентно качество и характеристики в мобилната индустрия.

Корейският производител също така доминира тенденциите при телевизорите, където се конкурира с LG.

Инженерите на Samsung инвестират средства в разработването на нови технологии, които тепърва да подобряват устройствата на компанията. Вече видяхме някои концепции, които обещават да променят визията и начина, по който работят съвременните телевизори.

Вече ви информирахме за първия виртуален телевизор в света Samsung Sero, но компанията предлага и атрактивни предложения с името The Frame и Тhe Serif. Тези устройства демонстрират нагледно само някои от технологиите, над които работят от Samsung. Много скоро ще научим повече за плановете на Samsung да станат по-влиятелно име в сегмента на телевизорите.

 

 

Причината е, че още в първите дни на новата година ще се проведе специално събитие на Samsung. Това ще се случи на 6 януари. Oчаква се тогава да бъдат представени устройства използващи най-модерните технологии в производството на дисплеи. Самото събитие ще се проведе под мотото „The First Look 2021“ и ще ни разкрие каква е концепцията им за бъдещи дисплеи.

Само дни по-късно започва CES 2021 шоуто, което ще прикове вниманието ни между 11 и 14 януари. Корейският гигант вероятно ще представи нови устройства с MicroLED, MIni-LED и QLED екрани с 4K и 8K резолюция. Публикуваната снимка, която промотира „The First Look“ включва и силуети на таблет и смартфон.

Това може да е индикация ,че ще видим и нов дисплей за мобилни устройства. В дългосрочен план бъдещето на Samsung ще е насочено изцяло към MicroLED технологията, заради очевидните предимства, които предлага. Големите предизвикателства са свързани с постигането на по-висока резолюция, както и редуцирането на цената.