Samsung ще бъдат най-големият доставчик на OLED дисплеи за iPhone през 2021г.

Аpple ще продължат да инвестират сериозни средства за производството и доставката на ново поколение OLED диплеи за бъдещите си смартфони. Компанията вече работи над iPhone 13, чиято премиера ще е през есента на 2021г. Най-консервативните прогнози на анализаторите предвиждат между 160-180 млн. продажби само в първата година на устройствата на пазара.

Според някои доклади iPhone 13 е възможно да регистира повече от 200 млн. доставки през първите 12 месеца от премиерата. За да си гарантират необходимия брой OLED дисплеи за устройствата Apple възнамеряват да увеличат поръчките на Samsung Display, информира GizChina.

Toва не е случайно, тъй като корейския бранд е важен партньор за компанията и разполага с най-добрате технология за производство на OLED дисплеи за смартфони. Oчаква се всички версии на iPhone 13 да са базирани на технологията, като Samsung Display се надяват да произведат повече от 140 млн. дисплея за смартфоните на Apple, които ще видим през 2021г.

 

 

Другите компании, които ще участват в производството на OLED дисплеите за iPhone 13 ще бъдат BOE Technology и LD Display. Според непотвърдена информация корейският производител ще създаде около 30 млн. OLED дисплея за новите смартфони, докато BOE ще се включват с около 10 млн.

Съществува и вероятността Аpple да изключат от веригата за доставки BOE, заради влошените отношения между САЩ и Китай. Подобно решение все още не е взето, като при този вариант LG и Samsung ще поемат поръчките на китайския производител. В заключение ще отбележим, че четирите версии на iPhone 12 също имат OLED дисплеи.