TikTok заплашва доминацията на Facebook при мобилните приложения

TikTok стартира като приложение за споделяне на кратки клипове в Китай, но се превърна в световен феномен. Анализаторите изчисляват, че платформата се използва от над 800 млн. активни потребители всеки месец. Мобилното приложение е регистрирало над 1.

5 млрд. пъти от Apple Store и Google Play, което показва нагледно успеха на TikTok.

Рекордното представяне от началото на годината досега се очаква да продължи и през последното тримесечие на 2020г. Eкспертите от App Annie също така изчисляват, че TikTok е най-изтегляното приложение за смартфони в периода между януари и ноември 2020г. По този начин платформата на Byte Dance успява да изпревари дори приложенията, които са собственост на Facebook.

Oгромният интерес на тийнейджърите към TikTok е водещия фактор за популярността на приложението, което в най-добрия си период от годината има 1 млрд. месечни потребители. Това е достатъчно хитовото заглавие да изпревари WhatsApp, Instagram и Mesenger, които представляват основата на мобилната стратегия на Facebook.

 

 

Според информацията на App Annie инсталациите на приложения за смартфони ще преминат границата от 130 млрд. през 2020г. Това ще е ръст от 120 млрд. инсталации в Google Play и App Store преди година.

Разпространението на коронавируса има сериозен принос потребителите да прекарват повече време пред екраните на своите устройства.

Тези процеси ще стимулират сериозно и печалбата на водещите разработчици, тъй като се очаква да отделим $112 млрд. за покупка на приложения през годината. По този начин се отчита ръст в приходите от 25%, в сравнение с предходното рекордно постижение от 2019г.

Положителните тенденции вероятно ще се запазят и през следващта година,

 

Oще от Digital: Най-добрите алтернативи на TikTok

TagsTikTok