Samsung ще представят Galaxy Z Fold Lite в началото на 2021г.

Гъвкавите дисплеи са сфера, която вече генерира сериозни инвестиции от Samsung. Корейският производител специализира в създаването на екраните и защитните стъкла UTG за тези устройства. Неслучайно представителите на Galaxy Z серията са първите, които се възползват от новите технологии на Samsung.

През последните месеци видяхме няколко атрактивни модела на компанията, като още по-интересни събития ни очакват през 2021г.

Вече ви съобщихме, че Samsung може да се откаже от серията смартфони Galaxy Note 21 през 2021г. Ако това се случи гъвкавите смартфони ще се превърнат в още по-сериозен приоритет за компанията.

Анализаторите смятат, че Samsung Galaxy S21, който ще видим през януари ще включва поддръжка за стилуси. Тази функционалност ще бъде оптимизирана и за  новите представители на Samsung Galaxy Z серията през следващата година. Според информация на TechRadar ни очакват поне три устройства с гъвкави екрани на корейския производител през 2021г.

По този начин Samsung ще опитат да се превърнат в лидет в този пазарен сегмент.

 

 

Първият смартфон, който ще видим от компанията в този пазарен сегмент ще бъде бюджетно предложение с името Samsung Galaxy Z Fold Lite. Премиерата на това устройство ще стане факт през първото тримесечие на 2021г. Все още не знаем какви технически спецификации ще предложи устройството, но както името подсказва ще представлява по-евтина версия на стандартния Samsung Galaxy Z Fold 2.

След това компанията планира да представи Samsung Galaxy Z Flip 2, което вероятно ще се случи през второто тримесечие на 2021г. Все пак най-интересното устройство с гъвкав дисплей на Samsung, което ще видим през следващата година ще бъде Galaxy Z Fold 3. Премиерата ще стане факт в периода между юли и октомври.

Обикновено в този период стартират продажбите на нoв Galaxy Note, но този път акцента ще бъдат гъвкавите смартфони. Samsung Galaxy Z Flip 2 ще има по-голям екран с диагонал от 6.7 инча и по-голяма батерия, както и втори 3″ екран.

В същото време Galaxy Z Fold Lite и Galaxy Z Fold 3 ще имат панели с големина от 7 инча, както и допълнителни екрани с 4″ размер.

 

Oще от Digital: Samsung ще притежава 80% от бизнеса с гъвкави смартфони до края на 2020г.