TikTok тестват опция за ъплоуд на клипове с продължителност до 3 минути

От началото на пандемията досега доста представители на бизнеса трябваше да се примирят със спад в приходите и да отложат премиери на предстоящи продукти. През първата половина на годината имаше и доста сериозен хаос с доставките на компоненти, което се отрази дори на брандове като Samsung и Apple.

Все пак има някои компании и услуги, които могат да се похвалят, че дори станаха по-популярни в контекста на COVID-19 кризата. Един от примерите е приложението Zoom, което продължава да доминира сегмента на приложенията за видеоконференция.

Друга нагледна илюстрация за впечатляващ успех по време на пандемията е TikTok.

Заглавието на ByteDance се превърна в абсолютен хит и въпреки забраната да се използва в някои страни продължава да оглавява класациите при мобилните устройства. TikTok се радва на голяма популярност сред най-младата аудитория, предоставяйки удобен начин за създаване и качване на кратки клипове с продължителност до 60 секунди.

Няма как да не сте виждали клипове с логото на TIkTok качени и в други социални мрежи.

 

 

Разработчиците на мобилното приложение експериментират с различни идеи как да ни накарат да бъдем по-активни в своите профили. Именно заради това ByteDance виждат потенциал в идеята да увеличат максималната продължителност на клиповете в TikTok.

По този начин авторите на съдържание ще разполагат с още повече възможности да създават интересни клипове и да привличат аудитория. Според информация на CNet вече се тества опция за качване на видео в TikTok с дължина до 180 секунди. Това е три пъти повече от настоящото ограничение.

Някои потребители вече могат да се възползват от триминутните клипове в TikTok. В момента хората, които искат да качат по-дълго видео трябва да го направят на няколко отделни части. Много хора, обаче не са доволни от този начин на разделяне на видеото на по-малки елементи.

Новата функция ще предложи решение на този проблем. Все още няма официално потвърждение от ByteDance колко време ще продължат тестовете и кога можем да очакваме 3-минутните клипове да са достъпни за всички.

 

Oще от Digital: TikTok вече ще ни казва защо премахва видео клипове от профилите

TagsTikTok