Samsung разработват Lite версия на Galaxy Z Flip

Корейският производител предлага на потребителите две различни серии на премиум смартфони с гъвкави дисплеи. Ако се интересувате от устройство, което може да се разгъва и да се превръща в таблет ви съветваме да се насочите към Samsung Galaxy Z Fold 2. По този начин получавате 7.6-инчова интерактивна повърхност с честота за опресняване на кадрите от 120Hz и външен дисплей с големина от 6.

3 инча.

В същото време хората, които предпочитат да имат компактно устройство с „Clamshell“ форм фактор, който бе доста популярен преди години също имат възможност за избор. Компанията вече реализираха премиерата на Samsung Galaxy Z Flip, който за разлика от Galaxy Z Fold 2 позволява да го сгънете и приберете лесно в джоба.

Таргет аудиторията на смартфона са дамите, което също е причина за по-компактния корпус. В момента Samsung е единственият голям производител на гъвкави смартфони, който предлага атрактивни предложения, следвайки двете дизайнерски линии. Компанията смята дългосрочно да запази своята лидерска позиция.

 

 

Следващата амбициозна стъпка за компанията е да актуализира настоящите си устройства с по-добри модели през 2022г. Засега не се планират драстични промени в дизайна на двете серии. Въпреки това Samsung искат да се превърнат в още по-предпочитан избор за потребителите.

Именно заради това можем да видим бюджетна версия на Galaxy Z Flip, която няма толкова мощен хардуер. Голямото предимство ще бъде по-достъпната цена на предстоящата „Lite“ версия. Данните бяха потвърдени от Рос Йънг, който е създател на DSCC и многократно ни е информирал за нови продукти на компаниите.

От него разбираме, че новото устройство отново ще използва защитните стъкла Ultra Thin Glass (UTG), които допълнително предпазват екраните. Все още е твърде рано да коментираме конкретните техническите спецификации.

Премиерата на Samsung Galaxy Z Flip 2 едва ли ще стане факт преди лятото на 2021г. Ако идеята допадне на потребителите няма да е изненадващо, ако видим и „Lite“ версии на бъдещите модели Galaxy Z Fold.

 

Oще от Digital: Първият гъвкав iPhone ще има дизайн подобен на Samsung Galaxy Z Flip