Samsung може да са първите, който ще представят смартфон с навиващ дисплей

Гъвкавите дисплеи продължават да бъдат технология, която провокира невероятен интерес сред потребителите. Единствената причина устройствата с този дизайн да не бъдат масов хит е твърде високата им цена. Атрактивни предложения като Samsung Galaxy Z Fold 2 струват повече от $2000, което е непосилно за доста хора.

Все пак конкуренцията между големите имена в индустрията и навлизането на нови технологии постепенно ще направи гъвкавите смартфони по-достъпни.

В момента има два вида продукти в този сегмента, като едните устройства предлагат огромни интерактивни повърхности, както Samsung Galaxy Z Fold 2 и Huawei Mate Xs.

Съществуват и модели с компактни размери като Motorola Razr (2019) и Galaxy Z Flip, които взаимстват дизайна на класическите „Clamshell“ устройства от миналото. Много скоро можем да станем свидетели и на смартфони, които имат навиващи дисплеи.

Тази концепция вече намира място в телевизори като LG Signature Series OLED TV R като и има потенциала да промени и оптимизира дизайна на мобилните устройства.

 

 

Корейският производител лансира идеята за устройство, чиито екран се показва и прибира в базова станция, когато не го използвате. Всичко това е възможно с уникален механизъм на сгъване, който на практика скрива телевизора в интериора.

От Samsung също проявяват идеята и искат да представят първия смартфон с навиващ дисплей в света. Припомняме ви, че LG Wing ще бъде наследен от още по-атрактивно устройство, което ще бъде част от Explorer Project на компанията. Този модел се очаква да има навиващ дисплей и да бъде показано през март 2021г.

Последните данни разкриват, че премиерата ще бъде изместена за май, а това ще предостави възможност на Samsung да изпреварят своя конкурент. Корейският производител ще вложи много усилия, за да представи първия навиващ дисплей през първата половина на 2021г.

Само преди дни вицепредседателя на Samsung, Лий Джае-йонг бе снимат с прототип на необичайно устройство, което е допълнително доказателство, че плановете на компанията за смартфоните с навиващи дисплеи са напълно реални.