Аpple започнаха да показват реклами в iOS и iPad OS

Xiaomi е компания, която често е критикувана заради решението да възпроизвеждат реклами в потребителския интерфейс MIUI. Toва е само един от начините, с които китайския производител се опитва да генерира приходи от своите смартфони. Подобна стратегия сега възприема още едно голямо име в индустрията и това е Apple.

Някои сосбтвеници на устройства с iOS и iPad OS публикуваха скрийншоти показващи рекламите в менюто.

Трябва да отбележим, че Apple използва този начин за промотиране на собствени продукти. Именно заради това съобщенията подканят да преминете към премиум абонаменти на Apple Arcade, Apple TV , Apple Care и други софтуерни услуги на компанията.

От една страна решението на Apple не е изненадващо, тъй като дивизията за софтуер и услуги генерира все повече приходи. В същото време, обаче доста потребители вероятно няма да останат доволни от новите реклами в интерфейса на операционните системи. На този етап съобщенията се показват само на ограничен брой устройства на потребителите.

 

 

Рекламите се показват между другите елементи от менюто с настройки, докато скролвате. Няма ограничение във версиите на iPhone и iPad, които са обект на експериментите, тъй като това се случва, както с новите, така и с доста по-стари поколения на устройствата.

В момента има три различни съобщения за ъпдейт към Apple Arcade, удължена гаранция AppleCare , която ще ви спести сериозни разходи при ремонт и подмяна на компоненти, както и премиум услугата Apple TV . По всичко личи, че компанията постепенно се насочва към софтуера като водещ източник на приходи.

Технологичният гигант също така обръща внимание на факта, че премиум услугите, които предлагат са перфектното допълнение към хардуера на iPhone 12. Анализаторите очакват продажбите на моделите от серията да достигнат до 75-80 млн. преди края на годината.

Успоредно с това Apple са поръчали повече от 20 млн. iPhone 11, iPhone SE и iPhone XR на своите доставчици, тъй като търсенето към смартфоните продължава да бъде доста високо.

 

Oще от Digital: Доставчиците на Apple вече тестват прототипи на гъвкави смартфони iPhone