Мобилният гейминг ще е още по-популярен през 2021г.

Смартфоните превъзхождат повечето високотехнологични джаджи с компактните размери, което позволява лесно и удобно да ги носим винаги със себе си. Това е една от причините много хора да не се разделят със любимите си устройства. Впечатляващите подобрения в индустрията позволиха на смартфоните да бъдат толкова бързи, колкото компютрите от преди няколко години.

Големите дисплеи, мощните процесори и невероятните камери ни предлагат невероятни възможности за комуникация, забавление и фотография.

По този начин смартфоните се превърнаха в заместител на всяко друго устройство, което използваме в ежедневието си. Не е изненадващо, че все повече хора използват свободното си време за мобилен гейминг.

Най-популярните заглавия в Google Play и App Store генерират впечатляващи приходи. Tези процеси се задълбочиха и от разпространението на коронавируса, тъй като милиони хора се забавляват с игри за смартфона по време на социална изолация. Анализаторите твърдят, че се увеличава не само времето, което прекарваме пред екрана, но също броя на изтегляния на игри от всички категории.

 

 

За да придобиете по-добра представа за конкретните параметри ще уточним, че приходите от мобилни игри ще надхвърлят $77 млрд. през настоящата година. Ако прогзoзите се потвърдят това ще отбележи 12.3% ръст, спрямо резултатите през 2019г.

Потребителите изтеглят най-много заглавия от категорията „Casual Games“, но интереса към останалите жанрова расте с всяко изминало тримесечие. Пандемията изглежда ще продължи да е част от ежедневието ни, което е предпоставка да продължим да прекaрваме повече време. за да играем.

Именно заради това се очаква следващата година да продължи добрите трендове и това да превърне 2021г. в най-успешната година за мобилен гейминг досега.