TikTok продължава да оглавява класациите за най-изтеглените приложения в света

Moбилните приложения превърнаха смартфоните в най-продаваните устройства в индустрията. Последните доклади на анализатори показват, че разполагаме с все повече инсталирани заглавия. Разпространението на коронавируса само задълбочи тези трендове, карайки милиони хора да седят все повече пред екраните на смартфоните.

Освен игрите, които традиционно са една от най-популярните категории се забелязва и впечатляващо увеличение в трафика на приложенията за видеоконференция.

Още от началото на годината TikTok се превърна в световен хит, който регистрира повече инсталации дори от приложения като Messenger, Instagram и WhatsApp.

Специфичния акцент върху най-младата аудитория изглежда продължава да бъде печеливша формула за разработчиците от ByteDance. След впечатляващото представяне през първата половина на годината TikTok продължава да оглавява класациите за приложения с най-голям трафик. Това респективно е предпоставка и за рекордни приходи, информира GizChina.

Данните на SensorTower ни информират, че TikTok е най-печелившото мобилно приложение за смартфони през октомври, което се дължи главно на популярността сред iOS устройствата по цял свят.

 

 

ТikTok е генерирало приходи в размер на $115 млн. през месец октомври, което е  6.2 пъти повече от същите резултати преди година. Любопитен факт е, че 86% от приходите са от Китай, като 8% от печалбата е от американските потребителите на приложението. По този начин TikTok успява да изпревари заглавия като YouTube и Netflix.

Второто приложение, което генерира най-много приходи през октомври е YouTube с реализирането на $94 млн. за изминалите 30 дни. Това е доста сериозно постижение, което отчита стабилен ръст от 98%, спрямо същите резултати година по-рано. Повече от 56% от печалбата е извършена от смартфони, които работят с американските мобилни оператори.

Когато говорим за брой изтегляния TikTok отново може да се похвали с най-добро представяне. Мобилното приложение има 66 млн. нови инсталации през октомври, което е с 9.5% повече от предходната година. По този начин TikTok се превръща в лидер по брой изтегляния и инсталации за водещите мобилни платформи за пореден месец през 2020г.

 

TagsTikTok