Samsung спират услугата S Translator на 1 декември

S Translator се превръща в поредния софтуер, чиято поддръжка ще бъде спряна от Samsung. Компанията вече започна да изпраща уведомления до потребителите. че след 1 декември няма да могат да използват приложението. Алгоритмите на S Translator позволяват бърз превод на 11 езика: Brazilian Portuguese, English (UK), English (US), French, German, Italian, Japanese, Korean, Russian, Simplified Chinese и Spanish.

Приложението е предварително инсталирано на смартфоните Galaxy и улеснява потребителите с усъвършенстваните „Text-To-Speech“ функционалности и интелигентно разпознаване на гласа. Ако използвате S Translator все още разполагате с време да изтеглите личната си информация преди спирането на услугата.

В случай, че не предприемете никакви действия до 1 декември от Samsung автоматично ще изтрият данните от своите сървъри, съобщава AndroidHeadlines. Компанията също така изразява благодарност на потребителите, които са работели със S Translator и са допринесли за еволюцията на софтуера. Припомняме ви, че Samsung вече спряха разработката на някои функции с добавена реалност в Bixby Vision.

 

 

Все пак собствениците на смартфони с бранда Samsung могат да продължат да използват гласовия асистент Bixby за превод на текст. Възможностите на този софтуер са много по-добри от S Translator и също така поддържат повече езици.  Важно предимство на Bixby е функцията Live Translation, която използва камерата, за да превежда текст, който виждате на екрана.

Това е особено подходящо, когато пътувате и се налага да комуникирате с непознат на друг език. Разбира се, ако не харесвате Bixby може да изтеглите алтернативно приложение от Google Play, с което да продължите да работите след като S Translator остане в историята.

В голяма степен услугата трябваше да се конкурира по-успешно със Google Assistant и Microsoft Cortana, но това в една или друга степен не се получи с очаквания от Samsung успех.