Harley-Davidson навлизат в сегмента на електрически велосипеди с иновативния Serial 1

Велосипедите са най-подходящото решение за бързо придвижване из големите градове. Потребителите проявяват голям интерес и към колелата с електрически двигатели. Цената им все още е твърде висока, но конкуренцията между производителите обещава постепенно да отстрани този проблем.

Harley-Davidson също имат какво да предложат на този сегмент и сега представиха официално електрически велосипед с името Serial 1.

Дивизията отговорна за разработката на този проект също така бе отделена в отделна компания, която също се казва Serial 1 Cycle. Това също е индикация за сериозните планове на Harley-Davidson за електрическите велосипеди.

Специалистите проектирали уникалният велосипед са го кръстили Serial 1 неслучайно, защото представлява референция към „Serial Number One“ – първият мотоциклет създаден от компанията през 1903г. Визията на първия електрически велосипед с името Harley включва бели гуми, кожени седалки и ръкохватка, допълнени от елегантна черна рамка.

По този начин Serial 1 вдъхва носталгия към корените на популярния производител от преди повече от десетилетие.

 

 

На този етап няма официална информация за конкретните параметри и технически спецификации на Serial 1. Компанията вече представи няколко подобни прототипа и няма да е изненадващо, ако представи и други модели в този сегмент. Ако всичко върви по план продажбите на първия електрически велосипед на Harley-Davidson ще стартират в началото на 2021г.

Цената вероятно ще е няколко хиляди долара. Инвестициите в тази пазарна ниша не са случайни, тъй като изследване показва, че електрически велосипеди вече са бизнес за над $15 млрд. Популярността на бранда Harley по цял свят е добра възможност компанията да се възползва от интереса на все повече хорал към велосипедите с електрически двигатели.

Специален броя в уеб сайта на Serial 1 отброява до 16 ноември, когато вероятно ще научим повече за премиерата на велосипеда.