TikTok вече ще ни казва защо премахва видео клипове от профилите

TikTok е социален феномен, който дори стана още по-популярен по време на пандемията. Заглавието е хит предимно сред най-младите потребители, които са най-активни в създаването на клипове. Както всяко приложение за мултимедия от TikTok също трябва да се справят с разпространението на неподходящо съдържание между акаунтите.

Алгоритмите на мобилното приложение се ъпдейтват постоянно, за да са по-ефективни в откриването на клипове, които нарушават правилата на TikTok.

Ако ъплоудвате много видео материали вероятно сте забелязали, че в определени ситуации даден клип просто изчезва от вашата колекция.

Причината е, че създателите на TikTok са решили, че съответното видео не е подходящо и нарушава установените правила.Досега, обаче потребителите не разбираха защо точно е изтрито дадено видео. Все пак TikTok са обърнали внимание на молбите на своите потребители и са създали механизъм, с който да съобщават защо определени клипове изчезват от профилите.

 

 

Следващият път, когато бъде изтрито съдържание от вашия акаунт ще получите входящо съобщение, което информира защо това се е случило. Самият текст ще цитира точно коя точка от правилата на приложението е нарушена. По този начин ще можете да правите клипове, които отговарят на всички изисквания и няма да бъдат изтривани от сървърите на TikTok.

Toва нововъведение със сигурност ще допадне на много автори на съдържание. Припомняме ви, че преди интеграцията на тази функция единственият начин да разберете защо определено видео е изтрито е свързано с попълването на онлайн форма.

Включването на новите нотификации ще ускори този процес и TikTok се надяват да намали броя на неподходящи клипове в платформата. Функцията се тества в продължение на месеци и вече е редуцирала с 15% заявките на потребителите, които търсят отговор защо са премахнати клиповете им.

Предстоящият ъпдейт в кратки срокове ще е достъпен за всички потребители.

 

TagsTikTok