Samsung разработват смартфон, който се сгъва на две места

Първото поколение гъвкави дисплеи на производителите следват два дизайнерски езика. Премиум категорията от устройства включва модели като Huawei Mate X и Samsung Galaxy Z Fold 2. Toва са модели, които разгънати се превръщат в интерактивни тъчскрийн повърхности.

В същото време Motorola Razr (2019) и Samsung Galaxy Z Flip са атрактивни предложения, които са вдъхновени от класическия Clamshell дизайн.

В този случай потребителите могат лесно да сгъват и прибират смартфоните в джоба или раницата. Миниатюрни екрани във външната част ще показват важните нотификации.

Samsung постоянно увеличават бюджета за разработка на гъвкави дисплеи и са патентовали интересна концепция на смартфон с екран, който може да се сгъва на две места. Специалният механизъм позволява да обърнете лявата и дясната страна на дисплея към гърба.

Когато е в сгънато положение устройството има компактни размери и сравнително широк екран. Ако го разгънете дисплея се трансформира в голям таблет, като при това движение се увеличава площта на повърхността с 85%.

 

 

За да добием представа как би изглеждал концептуалния модел на Samsung графични дизайнери на LetsGoDigital са създали 3D визуализация, която показва неговия дизайн. Минималистичната визия се допълва от малкия отвор за селфи камерата в центъра на дисплея.

Наличието на стойка, която да послужи за виртуална клавиатура също е доста интересна идея. Поддръжката за стилус S Pen изглежда напълно логично решение в гъвкав смартфон с този дизайн. Уникална характеристика на смартфона е механизма, който позволява дисплея да се разгъва при употреба и да се навива навътре в сгъната позиция.